Naturoplevelser

Naturoplevelser

Er du til smukke cykelruter, gå-ture i skoven, eller sejlads på fjorden?
Der er disse og mange andre muligheder i vores område.


De Hvide Svaner Camping har en unik og smuk placering. Fra pladsen er det let at falde i staver over udsigten henover Karrebæk Fjord til Karrebæksminde eller Appenæs. Og få hundrede meter fra campingpladsen løber Saltø Å – foran Lehnsgreve-familiens Saltø Skov.

Campingpladsen er placeret på Sydsjælland, med blandt andet Karrebæksminde, Enø og Næstved i nærområdet. 
Krydser du derfor bommen på De Hvide Svaner, kommer naturen til dig - næsten af sig selv:

 • Karrebæksminde er oplagt til cykel- og vandreture. Ta’ den tohjulede eller gå-benene hele vejen ud på Enø Overdrev til den gamle Enø Lejr, hvor der er madpakkehus, shelter og en dejlig fred og ro - og hold øje med de mange smukke rovfugle imens. Eller pak fiskestangen i rygsækken og gå langs Vesterhave Strand eller Klinten til Bjørnebæk Strand. Jeres friskfangede fisk skal nok høste ros, når I kommer tilbage til pladsen. Har I ikke heldet med jer, kan I altid spise friskfanget fisk på en af de gamle fiskerestauranter ved kanalen på vej hjem.

 • Bisserup er fjorten kilometer væk og afgjort turen værd. Den lavvandede lagune er en naturoplevelse udover det sædvanlige, spørg bare de mange fritidssejlere, der har Bisserup som fast koordinat på deres søkort hver sommer. Et fint net af vandreruter, skoven langs havet med en skøn naturlegeplads og en god fiskehandel med havnens fiskere, gør også en dag i Bisserup til en oplevelse.

 • Den Grønne Ring er 32 km skiltet cykel- og vandrerute, der omkranser Næstved by. Ringen blev sluttet og indviet den 21. oktober 2021.
  Ruten bringer jer gennem nye og gamle skov- og naturområder. Her er mulighed for at 'plukke' et stykke rute ud eller tage hele turen på en dag. I receptionen hjælper vi gerne med information om parkering i nærheden eller giver forslag til hvilket stykke af ruten I kan tage.

 • Saltø Skov byder på mange hyggelige ruter til en gåtur. Her finder I mange fortidsminder i form af gravhøje og på en heldig dag kan I se havørnen svæve over skoven eller høre ravnenes karakteristiske kald mellem træerne. I Borgnakke Skov, der er den sydøstligste del af Saltø Skov, ned mod Karrebæk Fjord, har Saltø Gods etableret en skovbegravelsesplads i den smukke bøgeskov med udsigt over fjorden.
 • Holmegaard Mose er beliggende i Fensmark, bag Holmegaard Værk. Mosen er et besøg værd, hvis I ønsker at opleve en tidligere tørvemose og det unikke landskab der er opstået efter over 100 års gravning af tørv til blandt andet Holmegaard Glasværk og de tilhørende arbejderboliger. Området byder på et helt specielt landskab med et rigt plante-, fugle- og dyreliv med mange muligheder for gode gåture. Enkelte stier er ikke egnede til barnevogne, kørestole, m.v.
   
 • Kuperede og smukke cykelruter gennemskærer De Hvide Svaners ”forhave”. Kom ind i receptionen - vi guider dig til en cykeltur, der tager dig igennem de fineste dele af den sydsjællandske natur. Du bestemmer, hvor hård turen skal være.

 • Mountainbike-mekka. Skovene omkring Næstved byder på den perfekte legeplads. Det ”Gule spor” i Herlufsholmskoven er sjovt for alle. Den øvede mountainbiker kan køre på ”Danmarksmesterskabs-ruten” i Fruens Plantage, og elsker du at lege på cyklen har Næstved sin egen Bike-park i rå omgivelser på den gamle papirmølle.

 • Kano på Susåen som er Sjællands største å. Lej en kano og begynd fra Slusehuset i Næstved. Her kan du padle forbi smukke Herlufsholm Kostskole og fortsætte ad den snoede å, så længe arme og proviant holder. En anderledes oplevelse for hele familien.

 • Friheden på fjorden. Ta’ turbåden Friheden fra Næstved Havn, stå af ved Gavnø Slot og oplev historien på tæt hold. Hop ombord igen og fortsæt til Karrebæksminde. Nyd den friske fjordluft, og bestil lækre anretninger ombord. 
Webdesign og udvikling / SYNERGI